Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

ИРЛАНДИЯ и ШОТЛАНДИЯ - разходка в непознатата част на Британските острови! ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! ИМА ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ! При сключване на договор самолетните билети са на препотвърждение!

Екскурзия ИРЛАНДИЯ и ШОТЛАНДИЯ - 
разходка в непознатата част на Британските острови! ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! ИМА ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ! При сключване на договор самолетните билети са на препотвърждение!
 - 12 дни/ 11 нощувки / 11 закуски
ИРЛАНДИЯ и ШОТЛАНДИЯ - 
разходка в непознатата част на Британските острови! ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! ИМА ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ! При сключване на договор самолетните билети са на препотвърждение!
ИРЛАНДИЯ и ШОТЛАНДИЯ - 
разходка в непознатата част на Британските острови! ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! ИМА ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ! При сключване на договор самолетните билети са на препотвърждение!
ИРЛАНДИЯ и ШОТЛАНДИЯ - 
разходка в непознатата част на Британските острови! ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! ИМА ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ! При сключване на договор самолетните билети са на препотвърждение!
ИРЛАНДИЯ и ШОТЛАНДИЯ - 
разходка в непознатата част на Британските острови! ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! ИМА ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ! При сключване на договор самолетните билети са на препотвърждение!
София – Дъблин – Паурскот - Килкени – Голуей – Дъблин – Белфаст – ферибот - Карнриян – Глазгоу – Лох Нес – Инвернес – Абърдийн – Единбург – Стърлинг – Единбург - Глазгоу – София

12 дни/ 11 нощувки / 11 закуски

от 2479.00 лв.

 


  Ранни записвания: отстъпка 100 лв. за записване до 31.01.2018 г.
  ИМА ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

Програма
1 ден София – Мюнхен – Дъблин
Излитане в 06.15 ч. с полет на Ryanair за Дъблин. Кацане в Дъблин в 08.10 ч. Начало на обзорна обиколка на града и запознаване със забележителностите с местен екскурзовод – минаване покрай средновековните стени, останките от времето на викингите, колежа Тринити, Ирландската банка и Парламента, Катедралата Св. Патрик, посещение на Дъблинския замък. Обиколката продължава с Парка Феникс, където се намират посолството на САЩ и Резиденцията на американския Президент, къщата на Артър Гинес /отвън/, Статуята на Моли Малоун на ул. Грифтън, въжения мост Самюел Бекет, моста Хапени и улица О Конъл. Свободно време за посещение на прочутата пивоварна Гинес. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Дъблин - Паурскорт
Закуска. Посещение на библиотеката Честър Бийти. Следобед програмата предвижда екскурзия до имението Пауърскорт. Пътят отвежда на юг от Дъблин и следва красивото крайбрежие, минавайки през китни градчета като Сендимаунт и Блекрок. Имението Пауърскорт е величествено здание, издигнато по заповед на първия виконт на Пауърскорт през XVIII в. Днес сградата е считана за едно от най-внушителните имения на британските острови. Интерес представляват – италианската градина, японската градина, езерото с делфините, кулата Пепърпот и др. На около 6 км от основната част на имението се намира и най - високият водопад в Ирландия – 121-метровият водопад Пауърскорт. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Дъблин – Килкени – Голуей
Закуска. Отпътуване към красивото средновековното градче Килкени с посещение на древния замък /XII в./ и Катедралата. Свободно време за обяд. Отпътуване към Голуей. Макар и четвърти по големина в страната, градът е китно и спокойно място, което привлича туристи с своите пъстри къщи, исторически сгради, уютни заведения и множество фестивали. Начало на туристическата програма. Сред забележителностите на града са Катедралата-домът на фамилията Линч, испанската арка, сградата на Университета и др. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Голуей – Мохер – Дъблин
Закуска. Отпътуване на северозапад към прочутите скали на Мохер, една от най-популярните туристически атракции в Ирландия. На това място ирландският бряг се издига на отвесно над повърхността на Атлантическия океан, като на места скалите надвишават 200 м. Множество крепости и наблюдателни кули бележат брега в тази част на страната, една от тях е дала името си на целия район. След кратка фотопауза, продължаване за Дъблин. Настаняване в хотел в Дъблин или околностите на града. Нощувка.
5 ден Белфаст - ферибот - Карнриян – Глазгоу
Закуска. Отпътуване в посока Белфаст. Разглеждане на Белфаст – столица на Северна Ирландия с местен екскурзовод. Туристическа програма, включваща Кметството, Кралския Университет и Катедралата, сградата на Операта, залива и дока Harland and Wolf, където е проектиран, построен и пуснат на вода кораба Титаник, Кметството, площад Донегал. Трансфер до пристанището и отпътуване към Шотландия. Пристигане в Карнриян и продължаване към най-големия град на Шотландия. Настаняване в Глазгоу или околностите на града. Нощувка.
6 ден Глазгоу
Закуска. Начало на разходка в Глазгоу, включваща Глазгоуската Катедрала, Кметството, площад Джордж Скуеър, Галерията за модерно изкуство, една от най-старите търговски галерии в света Аргил и търговската улица Саучихол. След разглеждането на центъра - спирка край бреговете на р. Клайд, където в последните десетилетия се изгражда новото лице на Глазгоу. Тук могат да се видят сгради с модерен дизайн, проектирани от най-известните архитекти на острова. Сред тях са ЕС ЕС Хидро, модерна спортна зала и сградата Армадило по проект на Норман Фостър, Глазгоуската кула, Глазгоуския научен институт. Късия следобед отпътуване за Инвернес. Пътят на север минава покрай бреговете на красивото езеро Лох Ломонд, където автобусът ще спре за кратка фотопауза и ще има възможност да се наслади на прелестния пейзаж. Оттам пътят отвежда до една от най-величествените долини на Шотландия – Глен Коу. Долината е възпята от най-известните шотландски творци, а в исторически план си е спечелила печална слава като лобното място на клана Макдоналд. Минаване покрай бреговете на прочутото езеро Лох Нес и спирка за снимки. Настаняване в Инвернес. Нощувка.
7 ден Инвернес – Абърдийн
Закуска. Обиколка на Инвернес - „Северната столица“ на Шотландия и отпътуване за Абърдийн. Настаняване в хотел и вечерна разходка в града. Нощувка.
8 ден Абърдийн – Единбург
Закуска. Обиколка на Абърдийн – „Сребърният град край Златните пясъци“, включваща основите забележителности на града. По обед отпътуване за замъка Крейтс, създаден през XVI в. като резиденция на рода Бърнет. Дворецът дава добра представа за начина на живот на Шотландските аристократи. Красивите интериори и китни градини ще оставят траен спомен у всеки посетител. Продължаване за Единбург. Този град ще остане завинаги в съзнанието ви. Разделен на стара и нова част, Единбург ще ви грабне със суровата красота на стария град, сякаш изникващ направо от вулканичната скала, с изисканите викториански и грегориански сгради на новата част и една неповторима атмосфера-резултат от срещата на историята с новото време, на шотландските традиции и модерните течения на един космополитен град. Вечерна, пешеходна разходка, за опознаване на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
9 ден Единбург
Закуска. Автобусната обиколка с местен екскурзовод включва: Принцес Стрийт, известната улица Кралската миля, Националния музей, Катедралата Сейнт Джалс, Монумента на Уолтър Скот – най-големия паметник на писател в света, сградите на Единбургския университет. Свободно време за посещение на двореца Холируд. В оставащото време, туристите могат да се запознаят с процеса за производство на шотландската национална напитка в Уиски център или да посетят някои от магазините за туид или карирани платове. Връщане в хотела. Нощувка.
10 ден Рослин Чапел – Стърлинг
Закуска. Отпътуване към параклиса Рослин Чапел, разположен на десетина километра на юг от столицата. Параклисът е известен както с изключително пищната си декорация, така и с това, че сред декоративните елементи се откриват множество символи, които карат някои изследователи да смятат, че мястото е свързано с Ордена на тампелиерите и пази тайната на Светия Граал. Продължаване за едно от най-значимите за шотландците местности – Стърлинг. Едноименният замък, който се издига на вулканична скала над околията е тясно свързан с историята на страната и борбите на шотландския народ за независимост от англичаните. Посещението в района на Стърлинг продължава и с разглеждане на монумента, посветен на най-почитания шотландски герой - Улиям Уолъс. Връщане в хотела. Нощувка.
11 ден Сейнт Андрюс
Закуска. Отпътуване за Сейнт Андрюс. Пътят минава по впечатляващия висящ мост Форт Роуд Бридж над устието на реката Форт, дълъг два и половина километра. Сейнт Андрюс е живописно градче, кацнало на бреговете на Северно море. Градът има славата на една от най-популярните голф курорти в света. Сред най-известните му посетители са хора като Шон Конъри и Тайгър Уудс. Сейнт Андрюс е и сред най- старите университетски градове на острова, като сред възпитаниците на създадения през XV в. Университет изпъкват имената на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Разходката в града предвижда посещение на Блекфриарс Чепъл, църквата Св. Троица, параклиса на Свети Леонард, руините на Катедралата, замъка Сейнт Андрюс, Кулата Сейнт Рулс, пристанището и търговската улица Маркет. Връщане в хотела. Нощувка.
12 ден Единбург – Глазгоу - София
Закуска.Освобождаване на хотела.Свободно време. Трансфер до летището в Глазгоу и в 18.00 ч. полет на Ryanair за София. Кацане на летище София в 23.35 ч.
13 ден
Цената включва:
 • самолетен билет с включени летищни такси за полет София - Дъблин и Единбург и Глазгоу – София на авиокомпания Райан еър, 1 чекиран багаж до 20 кг, ръчна чанта до 10 кг, 11 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 - в Дъблин/Дрогеда, 1 - в Голуей, 1 - в Глазгоу/околности, 1 - в района на Инвернес, 1 - в Абърдийн, 4 - в Единбург/околности, трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус, фериботни такси Белфаст – Карнраян, туристическа програма с превод от водача на групата, водач-преводач от агенцията.
Цената не включва:
 • входните музейни такси на туристическите обекти.
Други:
  Доплащане за: единична стая – 695 лв.
  медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 16.00 лв., за лица над 65 г. – 24.00 лв., над 70 г. – 32.00 лв.
  при недостигнат мин.брой от 45 туристи и при записани не по – малко от 35 тур. – 70 EUR
  Намаление за: дете до 12 г. с 2-ма възрастни в стая – 210 лв.
  Мин.бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи
  Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 10 дни преди началната дата.
  Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
  Начин на плащане: 1-ви депозит – 500 лв. до 31.01.2018 г., 2-ри депозит – 700 лв. до 15.04.2018 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
  Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11030Powered by webdesign