Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия
Дестинации

ИНДИЯ – НЕПАЛ Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!

Екскурзия ИНДИЯ – НЕПАЛ  Величието на Хималаите! Една реалност между два свята! - 12 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски
ИНДИЯ – НЕПАЛ  Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!
ИНДИЯ – НЕПАЛ  Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!
ИНДИЯ – НЕПАЛ  Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!
ИНДИЯ – НЕПАЛ  Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!
София - Доха - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Чанд Баори - Джайпур - Делхи - Катманду - Патан - Бактапур - Боднат - Покхара - Сарангот - Катманду - Доха - София

12 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски
от 3139.00 лв.

 


     

    Цивилизация по мярката на личността, хармонията на две страни, където душата на хората се отразява във всичките им постъпки, един свят, в който красотата служи за измерване на щастието....

     

     

     

Програма
1 ден София – Доха - Делхи
Полет на QATAR AIRWAYS от аерогара София в 12.25 ч. за Доха. Кацане в 18.05 ч. Продължаване в 02.20 ч. за Делхи.
2 ден Делхи
Кацане в 08.25 ч. на летище Индира Ганди в Делхи. Посрещане с гирлянди от свежи цветя, трансфер и настаняване в хотел. Кратка почивка и начало на полудневен тур на Делхи. Днес за някогашната величествена столица на моголите напомнят останките от могъщите крепостни стени и няколко от оцелелите порти на града. Обиколката включва преминаване през Червената крепост – укрепление, намиращо се в старата част на Делхи, Джама Масджид - най - голямата джамия в Индия с три входа, четири ъглови кули и две минарета, издигащи се на повече от 40 м. И двете сгради са построени по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание – посещение на гробницата на Хумаюн. Обиколката продължава до Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. Автобусният тур включва Раджпат, булеварда, по който преминава парадът, организиран по случай „Деня на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата световна война, под който се намира и Мемориала на незнайния войн. Нощувка.
3 ден Делхи – Агра
Закуска. Разглеждането на Делхи продължава с посещение на архитектурния комплекс Кутуб Минар (UNESCO). Съхраняващ останки от най-ранните мюсюлмански сгради на територията на Индия, архитектурният ансамбъл е безценен културно-исторически паметник, в който може да бъде проследено развитието на индо-ислямската архитектура. Без съмнение най-силно впечатление правят най-високото минаре в Индия, както и портата Алай Дарваза. След обиколката на комплекса – отпътуване към Агра. При пристигането, се предвижда разглеждане на градините Мехтаб Баг, откъде се открива най – добрата гледка към Тадж Махал. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Агра
Ранно ставане и посещение по изгрев слънце на прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Изящната гробница е един от най - бляскавите примери за високите достижения на моголската култура и архитектура. Съчетала в себе си елементи от индийския и персийския архитектурни стилове, тя се е превърнала в символ на вечната любов на шаха към неговата съпруга. Връщане в хотела. Закуска. Посещение на Червения Форт – могъща крепост, издигната по време на златния век на моголската династия по заповед на Акбар. Цитаделата впечатлява с внушителните си крепостни стени и кули, които превръщат червения форт в една от най-непристъпните крепости в Индия. Посещение на гробницата на Итимад уд Даула или Стълба на империята. Свекър и съветник на шах Хумаюн, Мирза Гиаз Бек печели това прозвище заради огромната си роля в управлението на държавата. След смъртта му в негова чест е издигната гробница от бял мрамор. По - късно тя става пример за изграждането на величествения Тадж Махал. Нощувка.
5 ден Агра – Фатехпур Сикри – Чанд Баори - Джайпур
Закуска. Отпътуване за Джайпур с попътна спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица градът запазва само 15 г. поради липсата на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен градът, са умело терасирани, за да се настанят многобройните гробници и дворци, които заедно с градската планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията, са доказателство за високата култура на моголите. Попътна спирка за разглеждане на Чанд Баори, един от многото терасовидни кладенци, създадени на територията на иначе сухата област Раджастан. Стъпаловидният кладенец в Абхенери впечатлява със своите мащаби и изящна архитектура. Отпътуване за Джайпур. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Джайпур
Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон и връщане с високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен като „Двореца на ветровете”, и фото пауза при двореца Джал Махал. Джайпур е известен и като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, използван при строителството му, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Следва демонстрация на различните начини за обличане на сари и поставяне на тюрбан. Свободно време. Нощувка.
7 ден Джайпур – Делхи
Закуска. Отпътуване от Джайпур за Делхи. Посещение на най - големия Сикхски храм в Делхи – Гуродвара Бангла Сахиб, както и на Лакшми Нараян, построен със средства на големият филантроп и благодетел Кишор Бирла и осветен от самия Махатма Ганди. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Делхи – Катманду - Патан
Закуска. Трансфер до летището и полет за Катманду. Кацане на летището, трансфер и начало на полудневен тур в долината на Катманду. Първата спирка е в намиращия се на бреговете на р. Багмати град Патан, известен още с името Лалитпур, което означава „град на красотата“. Разположен на бреговете на р. Багмати, градът е бил столица на едно от трите княжества, от които по – късно произлиза държавата Непал. В град Патан известно време е живял самият Буда. Друг известен посетител на града е индийският владетел Ашока. Разходка из площад Дурбар, който подобно на едноименния площад в Катманду е прекрасна симбиоза от пищни дворцови сгради, елегантни храмове и подредени дворове. Бившият кралски дворец днес е център на социалния и религиозния живот в града. Един от най - впечатляващите монументи в Патан е храмът, посветен на бог Кришна. Продължаване за Катманду. Следва посещение на някои от най – значимите обекти в Катманду: Кумари Гар - храмът, в който младо момиче се почита като живото въплъщение на богинята Дурга, храмът Каштамандап – според легендата изграден изцяло от дървен материал от едно-единствено дърво и една от най - големите и впечатляващи пагоди в Непал, площад Дурбар и древния дворец Хануман дока на непалските владетели. Ако времето позволява, програмата предвижда и посещение на комплекса Сваямбунат, където се намира вероятно най – прочутата будистка ступа в Непал. Ступата има купол в основата и кубичен пинакъл, на който са изрисувани „всевиждащите очи на Буда“. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Бактапур - Боднат
Преди зазоряване - възможност за полет над Еверест. При добро време, желаещите могат да изживеят един от най - неповторимите мигове в живота си – да се издигнат над най - високата точка на земята. Предстои ви пътешествие до покрива на Земята. Този ден ще имате възможност да се насладите от птичи поглед на едни от най - величествените върхове на планетата. С 16-местен самолет ще станете свидетели на грандиозния спектакъл на осем от 14-те осемхилядници в Непал и Китай. След това всепоглъщащо пътешествие за сетивата, човек не може да остане равнодушен. Ще имате възможност да се докоснете до Еверест (Джомолунгма), Сагармата, Гашербрум и Канченджунга. Най - смелите от вас ще получат поименен сертификат. А дали бог Шива живее в Хималаите – ще се убедите сами! Връщане в хотела. Закуска. Програмата този ден започва с разглеждане на храма Пашупатинат отвън. Посветен на бог Шива, той е един от най – святите и древни храмове за хиндуистите. Хиляди поклонници посещават бреговете на свещената р. Багмати по време на Шиваратри – рожденият ден на бог Шива. Целодневна екскурзия с разглеждане на Бактапур и Боднат. Бактапур (UNESCO) е един от най-старите градове в Непал, дом на средновековно изкуство, исторически сгради и архитектурни паметници. Градът се развива бързо още в древността заради местоположението си на главния търговски път между Тибет и Индия. Днес, благодарение на добре запазения си дворцов комплекс и съхранената архитектура на историческия център, градът е вписан в листата за световно и културно наследство на ЮНЕСКО. Една от най - впечатляващите забележителности е дворецът на 55 – те прозореца. Обиколката включва Златната врата, пагодата Нятапола и храма Бхайрава. Ще се върнете столетия назад с разходка по площад Таумади и ще се преклоните пред красотата на една от най - старите многоетажни пагоди, Стълбата, която се пази от древни, пазени в дълбока тайна създания и животни. Продължаваме за Боднат (UNESCO), най-голямата и най-красива ступа, известна като „капки чиста роса“ с всевиждащите си очи, гледащи в четирите посоки на света. Хората в Непал дълбоко вярват, че действията и мислите им не могат да бъдат скрити от очите на Всевиждащия, което е причина за тяхната умереност и предпазливост, както в изказа, така и в действията им. Според преданията, костите на Кашапа Буда са вградени в основите на храма. Разположението на тази ступа е от особено значение за тибетските будисти, тъй като тук минава старият търговски път за Тибет. Връщане в хотела в Катманду. Нощувка.
10 ден Катманду – Покхара
Закуска. Трансфер до летището и полет за Покхара (надморска височина 900 м) – едно от най - красивите и удивителни места в Непал. Покхара омагьосва посетителите с прелестта на кристалночисти езера, захранвани от топящите се снегове на величествени планински колоси Даулагири, Манаслу и Анапурна. Гъстите гори, пълноводните реки и огледалните езера няма да оставят равнодушен дори най - опитния пътешественик. Първа спирка при посещението на Покхара ще бъде храмът Биндебасини. Посветен на привнесения от Индия култ към богинята Дурга, той е сред най - старите храмове в града. От двора на храма при хубаво време се разкрива красива панорама към величествените върхове на Хималаите. Групата ще има малко време да разгледа и пазара, намиращ се около храма. Следва посещение на водопада Патале Чанго, който се намира на 2 км югоизточно от Покхара. Посещение на най - дългата пещера в Непал Гуптешвара Махадев, известна с причудливите си скални формирования и място, където се почита Шива. Програмата предвижда разходка с лодка по водите на езерото Фева. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден Покхара – Сарангот - Катманду
Закуска. Рано сутринта тур до Сарангкот – една от най - известните туристически атракции в района на Покхара. Място, откъдето се разкрива великолепна гледка към приказно красивата долина и издигащите се над нея хималайски колоси Даулагири, Анапурна и Манаслу. Трансфер до летището и полет до Катманду. Кацане на летището в Катманду. Следващ полет на QATAR AIRWAYS за Доха в 20.35 ч. Кацане в Доха в 23.45 ч.
12 ден Доха - София
Полет за София в 07.10 ч. Кацане в 11.25 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет за международния полет София-Доха-Делхи-Катманду-София на QATAR AIRWAYS, летищни такси, самолетен билет с летищни такси за полет Делхи – Катманду на AIR INDIA, самолетен билет с летищни такси за полет Катманду – Покхара – Катманду, трансфери летище – хотел – летище, 9 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 2 – в Делхи, 2 – в Агра, 2 – в Джайпур, 2 – в Катманду, 1 – в Покхара, туристическа програма в градовете Делхи, Агра, Фатехпур Сикри, Джайпур, Патан, Катманду, Бактапур, Покхара, разглеждане на Чанд Баори, разходка със слонове или в купето на високопроходим автомобил до крепостта Амер в Джайпур, демонстрация за правилните начини за обличане на сари и поставяне на тюрбан в Джайпур, разходка с лодка по водите на езерото Фева, посещение на ступата Боднат, пещерата Гуптешвара Махадев, тур до Сарангкот, местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български от водача на групата, входни такси на туристическите обекти, предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден, входна такса за Тадж Махал, наземен транспорт с туристически климатизиран автобус, водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване.
Цената не включва:
  • Пакет 9 вечери – 235 лв. /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет, минимален брой - 10 туристи/.
Други:
    Допълнителни мероприятия: Полет над Еверест – 195 EUR /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/
    бакшиши за местни екскурзоводи, шофьори и пиколи за пренасяне на багажа в
    входна такса и транспорт до гробницата на Хумаюн – 20 EUR /заплаща се на място/
    хотелите – 40 EUR /заплаща се с основния пакет/
    такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-250 INR /заплаща се на място/.
    Доплащане за: единична стая – 745 лв.
    медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 27.00 лв., за лица над 65 г. –54.00 лв., над 70 г. – 100.00 лв.
    при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 115 лв. /заплаща се с основния пакет/
    виза за Индия – 85 USD + такса подготовка за подаване на виза – 30 лв /заплаща се с основния пакет/. Агенцията съдейства за подготовката на документите и подаването им по интернет. След одобрение, полагането на визите е на летище при влизане в Индия
    виза за Непал – 30 USD, заплаща се в брой и се поставя на място при влизане в страната, необходими 2 снимки паспортен формат на хартиен носител и фотокопие на първа страница на паспорта.
    Примерни хотели, предвидени по програмата: хотел The Piccadily Janak Puri – 4* (http://www.piccadilyhotels.com/contact-us.php) или подобен в Делхи, хотел The Retreat – 4* (http://www.theretreat.co.in/) или подобен в Агра, хотел Park Regis Jaipur – 4* (https://www.parkregisjaipur.in/) или подобен в Джайпур, хотел Golden Tulip Essential – 4* (https://www.goldentulipwestdelhi.com/) или подобен в Делхи, хотел Landmark Pokhara – 4* (http://www.mulberrynepal.com/) или подобен в Катманду, хотел Hotel Mulberry – 4* (https://www.landmarkpokhara.com/) или подобен в Покхара.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 1 дигитална цветна снимка, данни за формуляра за виза. Агенцията съдейства за подготовката на документите и подаването им по интернет. След одобрение, полагането на визите е на летище при влизане в Индия.
    Забележка: Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия и Непал (не се налага ваксинация).
    Начин на плащане: 1-ви депозит – 700 лв. при сключване на договора, 2-ри депозит – 900 лв. до 23.07.2020 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус


Оферта № Е11624



Powered by webdesign