Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

СИРИЯ - ЛИВАН – един различен тур за ценители!

Екскурзия СИРИЯ - ЛИВАН – един различен тур за ценители! - 9 дни/ 8 нощувки/ 8 закуски/ 6 вечери / 2 обяда
СИРИЯ - ЛИВАН – един различен тур за ценители!
СИРИЯ - ЛИВАН – един различен тур за ценители!
СИРИЯ - ЛИВАН – един различен тур за ценители!
СИРИЯ - ЛИВАН – един различен тур за ценители!
София - Истанбул - Бейрут - Дамаск - Босра - Маалула - Палмира - Хама - Алепо - Крак де Шевалие - Ал-Миштая - Дамаск - Маснаа - долината Бекаа - Баалбек - Бейрут - Джейта Гротто - Джуние - лифт до храма Хариса - Библос - Бейрут - Истанбул - София

9 дни/ 8 нощувки/ 8 закуски/ 6 вечери / 2 обяда
от 4690.00 лв.

 
 
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
16.09.2023 4690.00 лв. Резервирай


   
Програма
1 ден София – Истанбул - Бейрут - Дамаск
Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 09.25 ч. за Истанбул. Кацане в 10.50 ч. Следващ полет в 12.25 ч. за Бейрут. Кацане на летище Рафик Харири в 14.15 ч. Продължаване по маршрута в посока Сирия /разстояние 110 км/ и настанявяне в хотел в столицата Дамаск. Вечеря. Нощувка.
2 ден Дамаск – пълен туристически ден
Закуска. Никой не може да остане безразличен към Дамаск - най-стария непрекъснато обитаван град в света, датиращ от приблизително 8 000 г. пр.н.е., разположен на кръстопът, на всички важни пътища към Месопотамия, Египет, Арабия. Колкото и да сте чували от медиите за унищожаването и хаоса на войната, градът е успял да съхрани историческо си наследство. Всъщност историческият център (UNESCO) не е претърпял значителни щети. Той все още е структуриран около Виа Ректа – „Правата“ римска улица, която пресича изцяло града от изток на запад и първоначално е била оградена с колони от двете страни. Невероятното е, че все още са останали някои от тях, естествено примесени със средновековни базари и джамии. Наблизо в християнския квартал, посещението на подземната църква Свети Анания е от съществено значение, толкова стара, че е била посетена от Апостол Павел, преди да приеме християнството - събитие, което е документирано в Библията. Едно от задължителните туристически места в Дамаск, което групата ще посети, е джамията на Омаядите, един архитектурен шедьовър, който в началото е бил асирийски храм, след това римски храм на Юпитер, византийска църква, а от 705 г. е джамия. Това е четвъртото най-свято място в исляма, наследило от християнската си епоха мощите на Свети Йоан Кръстител, когото мюсюлманите също смятат за пророк. Туристическата програма продължава с паметника на султан Саладин – обединителя на ислямския свят и завоевателя на Светите Земи. Сред най-добрите базари в Дамаск е напълно покритият Базар Хамидие /Souk al-Hamidiye. Вечеря. Нощувка.
3 ден екскурзия от Дамаск до Босра
Закуска. Отпътуване на юг от Дамаск, където ви предстои да откриете чудотворен град на 120 километра от столицата. Това е Босра, селище, което е изиграло важна роля през периода на Римската империя. Какво е толкова необичайно в града и защо туристите трябва да го посетят? Известен като обект на световното наследство на ЮНЕСКО, древният град Босра има предимно черни сгради. Това е много рядко за римските руини. След като туристите се разходят малко по неговите улици, може да се почувстват като в нощно царство. Въпреки тъмната визия на сградите, селището приканва посетителите да научат повече за неговите тайни и да се опитат да ги разкрият. Необичайно тъмните руини създават фантастична атмосфера на мистерия. Тук ще се посети великолепния театър, направен от черен базалт, изправящ се възхитително срещу опустошенията на времето и който е несъмнено най - добре запазеният театър в света, побиращ 15 000 зрители. Връщане в хотела в Дамаск. Вечеря. Нощувка.
4 ден Дамаск - Маалула - Палмира - Хама
Закуска. Отпътуване за Маалула, където предстои спирка и туристическа програма в най-красивия летен курорт на Сирия със своите цветни къщи, накацали по склоновете на планината Каламун, където най-любопитното е, че все още се ползва арамейски, езикът, на който е говорил Исус Христос. В Маалула ще се посети манастира Свети Сергий от IV век, който съхранява един от първите асирийски християнски олтари, както и разположената в планината църква, посветена на Света Текла – вярна сподвижничка на апостол Павел. Някои от иконите и стенописите в тези древни църкви са унищожени, но смятаме, че основната атракция на този обект е нематериална му същност. Жителите на Маалула правят всичко възможно, за да преодолеят травмата от загубата на голяма част от културата си с програми, спонсорирани от правителството. Продължаване по маршрута в посока Палмира. За посещението на обекта се издейства специално разрешително от Министерството на туризма и на отбраната. Палмира (UNESCO) е вълнуващо място, което е било известно със своята кралица-воин Зенобия, която се изправя срещу Римската империя. Мястото е свързано и с легендарната пътешественичка лейди Станхоуп, английска аристократка, която пропилява наследството си за пътуване и през 1817 г. се установява в Палмира, като е призната от местните бедуински кланове. Определено това е най – прекрасния туристически обект в Сирия! Това е спиращ дъха римски град в пустинята...Неговите останки свидетелстват за минало великолепие и оставят незабравим спомен у всеки посетител. Все още могат да бъдат видяни останките от театъра, запазената порта от разрушения от войната храм на Слънцето, познат с другото си име Храма на Баал-Шамин, централната колонада, през която са минавали керваните и кралските гробници. Настаняване в хотел в Хама. Вечеря. Нощувка.
5 ден Хама - Алепо
Закуска. Хама има специфична атракция, която си заслужава да бъде посетена: поредица от 27-метрови нории - водните колела на река Оронт, които работят приблизително от XII век. Построени са, за да доставят вода в града и да напояват посевите, а днес са туристическа забележителност. Отпътуване за Алепо (UNESCO) - несъмнено много важно място за разглеждане в Сирия, очарователен ориенталски град само на час от турската граница. Въпреки че част от историческия му център е частично засегната, реставрацията вече е в ход и градът дори стартира програма за обучение на местни гидове, защото в Алепо наистина има какво да се види и потокът от туристи всеки ден значително нараства. Най - известната атракция на Алепо е неговата Цитадела от XIII век, която отново отвори врати през 2017 г. Входните врати изглеждат като нещо от „Игра на тронове“, а от върха и се открива най-добрата гледка към града. Базарът на Алепо в миналото е представлявал 23-километрова плетеница от магазини и въпреки, че и тук има последици от войната, вече се възстановява частично в края на тунела и търговците се връщат към старите си дюкянчета. Ако искате да вземете нещо типично оттук, то си купете сапун от Алепо, но може би възможно най-добрият сувенир от Алепо е да седнете и да си побъбрите на чаша чай със собствениците на сергиите. Минаване покрай Голямата джамия в Алепо, която все още си е там, въпреки че минарето й е разрушено през 2013 г. Датира от XI век и е дело на династията на Омаядите. Туристическата програма продължава с разходка из Стария град и, арменския квартал. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Алепо - Крак де Шевалие - Ал-Миштая - Дамаск
Закуска. Този ден ни предстои да посетим Крак де Шевалие (UNESCO) - перфектния замък. Невероятно майсторство! Това е един от най - солидните и великолепни замъци в света, наследство от походите на кръстоносците из Светите земи. Крак де Шевалие е несъмнено едно от най-важните места за разглеждане в Сирия. Томас Лоранс, известен и като Лоранс Арабски, неслучайно го описва като „най-забележителния замък в света“. Построен е между 1150 и 1250 г. от френски кръстоносци, за да охранява най-важния път, водещ от Антиохия към Бейрут, накрая пада под обсадата на мамелюкския султан Байбарс през 1271 г. По време на Гражданската война в Сирия и той претърпява някои незначителни щети, но правителството направи през 2014 г. всичко възможно да възстанови този обект на ЮНЕСКО от 2006 г. Следва посещение на манастира Свети Георги - исторически гръцки православен манастир в село Ал-Миштая в провинция Хомс в северозападна Сирия. Вероятно манастирът е построен върху останки от древна статуя на древногръцки бог от византийския император Юстиниан I някъде през V век. Съвременната църква е възстановена през 1857 г. Продължаваме по маршрута, настаняване в хотел в Дамаск. Вечеря. Нощувка.
7 ден Дамаск - Маснаа - долината Бекаа - Баалбек (градът на Слънцето) - Бейрут
Закуска. Отпътуване към сирийско-ливанската граница Маснаа, където ще очаква групата ливански автобус и екскурзовод. Продължаване към долината Бекаа с нейните красиви селца, руини и винарни, разположена между двете най-високи в Ливан планински вериги. Славата и се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс (UNESCO) край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Бакхус. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бахус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Обяд в местен ресторант. Продължаване за Бейрут. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Бейрут - екскурзия до Джейта Гротто - Джуние - лифт до храма Хариса - Библос
Закуска. Отпътуване за Джейта Гротто – приятел или съперник? Намирате се пред един от най-ярките национални ливански символи! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варовикови пещери с дължина около 9 километра, които се съревновават за част от новите седем чудеса на света. Разглеждане на горната пещера и при добри метереологични условия разходка с малка лодка в долната пещера. Продължаване за Джуние, откъдето с лифт групата ще се изкачи до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града и от която се разкрива незабравима панорама към залива на Бейрут и този на Джуние. Статуята на Девата е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около статуята е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Тук ще можете да направите снимки и на вековното кедрово дърво – символ на Ливан. Отпътуване в посока Библос или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - Библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Посещение на Замъка на кръстоносците. Следва влизане в Сука на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
9 ден Бейрут - Истанбул - София
Закуска. Начало на туристическата обиколка на Бейрут - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, град преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! Със характерния си ориенталски чар, примамващи кафета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или Солидер – една от най – живописните и изпълнени с живот места в града. Следва отиване до сунитската джамия Мохамед ал Амин, разположена в центъра на Бейрут и в близост до Площада на мъчениците. Обиколката продължава с посещението на Националния музей, построен 1937 година, излагащ антики и съкровища от различни епохи, намерени на територията на Ливан. Продължаване за летището в Бейрут. Полет в 15.35 ч. за Истанбул. Кацане в 17.35 ч. Следващ полет за София в 19.05 ч. Кацане на аерогара София в 20.20 ч.
Цената включва:
 • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг
 • 4 нощувки в Дамаск в Beit Zaman Boutique Hotel 5* или подобен
 • 1 нощувка в Хама в хотел Afamia Cham Hotel 5* или подобен
 • 1 нощувка в Алепо в хотел Chahba Cham Hotel 5* или подобен
 • 2 нощувка в Бейрут в хотел Radisson Blu Martinez 5* или подобен
 • 6 вечери /без напитки/ в ресторантите на хотелите/местни ресторанти
 • 2 обяда /без напитки/ в местни ресторанти
 • всички трансфери от/до летището
 • туристическа програма на български език
 • еднодневна екскурзия от Дамаск до Босра
 • посещение на Маалула
 • посещение на Палмира
 • посещение на Хама
 • посещение на Алепо
 • посещение на Крак де Шевалие
 • посещение на манастира Св. Георги
 • посещение на Баалбек (градът на Слънцето)
 • еднодневна екскурзия до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
 • обиколка на Бейрут с посещение на Националния музей
 • местни екскурзоводи с превод от водача на групата
 • водач-преводач от агенцията
 • такса за изготвянето на сирийската виза за цялата група
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR за туристи до 70 г.
Цената не включва:
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 55 EUR /заплащат се с основния пакет/
Други:
  Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло - 80.00 лв.
  Доплащане за: медицинска застраховка за лица от 70 г. до 85 г. – 20.00 лв.
  виза за Сирия – 73 USD, която се заплаща в брой на границата при влизане в Сирия
  такса излизане от Сирия (към днешна дата ~3 USD, заплаща се на място в сирийски лири
  единична стая – 1430 лв.
  повишение на транспортни разходи (обявява се 20 дни преди датата на отпътуване)
  Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 14 туристи.
  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
  Необходими документи: международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на екскурзията. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Сирия и Ливан (не се налага ваксинация).
  Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
  Начин на плащане: депозит – 1500 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
  Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12102Powered by webdesign