Туристическа агенция Света Турс - екскурзии, почивки, круизи, ваканции туристическа агенция,света турс, туристически агенции,екскурзии,почивки,ваканции,круизи,круиз,ваканция,почивка,пътешествия,екзотични дестинации,море, планина,,Carnival Cruises,Costa Cruises
 
Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:office@svetatours.com

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия
Дестинации

ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта!

Екскурзия ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта! - 7 дни / 6 нощувки със закуски / 4 вечери
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта!
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта!
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта!
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта!
София – Бари – Вила Сан Джовани /ферибот/ – Месина – Чефалу – Палермо – Монреале - Агридженто – Вила Романа дел Казале – Сиракуза – ферибот - Ла Валета /остров Малта/ - Сиракуза – Катания – Етна - Таормина - Катания - София

7 дни / 6 нощувки със закуски / 4 вечери
от 1345.00 лв.

 


     Чувайки за Сицилия, сте на крачка от едно незабравима любов. Гледките, с които островът съблазнява, предизвикват вашето любопитство, за да го опознаете. Просто трябва да пристигнете и да се оставите в капана на неговия неустоим чар. Има толкова много Сицилии, колкото и толкова видове любови, или дори повече, така че можете да си измислите своята и да се присъедините към легиона на влюбените, които още от финикийските времена са копнели за морския бриз с аромат на сол и широки хоризонти на безкрайна красота. Това е най-непредсказуемия остров в Италия, който завладява с шумното гостоприемство на градовете си, с разкошното присъствие на дворците си, с нешлифования си естествен  чар и със своята екзотика - микс от средиземноморски аромати. Ако искате да се насладите на всичко в едно, това е вашата дестинация!

    Освен това можете да посетите и остров Малта. Малта е островна държава, разположена на архипелаг в центъра на Средиземно море. Въпреки, че географски погледнато Малта е част от Африка, в културно - историческо отношение  тя винаги е била неразделна част от Европейския континент. Редица цивилизации са оставили своя отпечатък върху развитието на островната държава, но най-значимо е влиянието на Християнския орден на рицарите на Малтийския орден. По тяхно време островът се урбанизира и изникват прекрасните барокови сгради, които днес привличат хиляди  туристи.
Програма
1 ден София – Бари - Вила Сан Джовани – ферибот – Месина - Чефалу
Полет на авиокомпания RYAN AIR от София в 06.35 ч. за Бари. Кацане в 06.55 ч. Трансфер и посещение на Катедралата на Бари, в която в гробница под олтара се намират мощите на Св. Николай. Отпътуване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина. Кратка спирка в този живописен град, разположен терасовидно на бреговете на Месинския пролив. Градът води началото си от епохата на гръцката колонизация, когато е създаден като колония на име Занкле. Днес спомен за богатата история на града са Катедралата, тевтонската църква Дева Мария, фонтанът на Орион, фонтанът на Нептун, както и живописната ботаническа градина. Продължаване за Чефалу. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.
2 ден Чефалу – Палермо - Монреале
Закуска. Посещение на най - красивата арабо - норманска катедрала (XII в.), в която са се запазили най - старите мозайки в Сицилия. Отпътуване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина (Conca d’Oro). Пристигане и начало на туристическата обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XII в./. Продължаване за Монреале /„Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XII в. и XIII в./. Връщане в Палермо. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Палермо - Агридженто
Закуска. Свободно време в Палермо. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете в Агридженто – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм - Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Пиаца Армерина – Вила Романа дел Казале – Сиракуза
Закуска. Отпътуване за Сиракуза. Спирка за посещение на Вила Романа дел Казале /III – IV в. пр. Хр./ (UNESCO) - почти 9 века дом на богата и могъща фамилия, а днес атракция с много добре запазени мозайки. Продължаване за Сиракуза – един от най - старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата „Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден eкскурзия до остров Малта и Ла Валета (по желание) или еднодневна екскурзия „Бароковата Сицилия“ (по желание)
Закуска. Свободно време или по желание ви предоставяме две допълнителни мероприятия. Първа възможност - еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до остров Малта. Рано сутринта отпътуване с бърз ферибот от Поцало до Ла Валета. Туристическа обиколка на Ла Валета. Градът, създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан. Обиколката на Валета включва градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Посещава се и внушителната катедрала Св. Йоан, изградена от рицарския орден още през XVI в. Бароковият интериор на катедралата ще ви плени, най – голямото и богатство се намира в параклиса, където може да се види едно от най – прочутите произведения на гениалния Караваджо – „Обезглавяването на Йоан Кръстител“. Обиколката включва и минаване покрай Двореца на Великия магистър, който днeс е резиденция на малтийския президент, двореца „Casa Rocca Picola” – частно имение, което впечатлява с пищността и богатството на интериора на повече от 50- те си стаи. Предоставяме ви втора възможност срещу допълнително заплащане - еднодневна екскурзия „Бароковата Сицилия“. В този ден можете да допълните впечатленията си от острова с разходка до Модика. Градът е разположен стъпаловидно с накацали по хълмовете барокови църкви и дворци, напомнящи за бляскаво минало. Известен е като столица на шоколада. Тук в музея можете да се запознаете с историята на тази божествена храна и технологията на производство, а в многобройните магазинчета да я опитате и купите. Втората спирка е в Рагуза, пострадал след голямо земетресение през 1693 г., но отново възстановен с прекрасна барокова архитектура, с открояващата се Катедрала Сан Джорджо. Тук се намира един от най - известните магазини за сирена. В този ден ще можете да опитате и прекрасни сицилиански вина. Връщане вечерта в хотела в Сиракуза. Нощувка.
6 ден Катания - Етна - Таормина
Закуска. Отпътуване по маршрута. Първа спирка и туристическа програма в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Продължаване за вулкана Етна – единственият активно действащ вулкан на нашия континент. С автобуса се спира на височина 1900 м, откъдето поне за малко посетителите могат да се докоснат до величието му и да направят снимки. Вечерта настаняване в хотел на крайбрежието на Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Вечеря. Нощувка.
7 ден Таормина – Катания - София
Закуска. Туристическа обиколка в Таормина: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Свободно време за разходка и обяд. Трансфер за летище Катания. Полет на RYAN AIR в 22.00 ч. Кацане на аерогара София в 00.45 ч.

 

Цената включва:
  • самолетен билет на RYAN AIR София-Бали-Катания-София с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 10 кг с размери 55 x 40 x 20 см, 1 безплатен ръчен багаж, който да се побира под седалката /дамска чанта или малка раница/ с размери 40 x 20 x 25 см
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
  • 6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Чефалу, 1 – в Палермо, 1 – в Агридженто, 2 – в Сиракуза/Ното/околности, 1 – в Таормина/околности/района на Маскали
  • 4 вечери
  • трансфер летище-хотел-летище
  • фериботен билет Вила Сан Джовани – Месина
  • туристическа програма в: Месина, Чефалу, Монреале, Палермо, Агриженто, Вила Романа дел Казале, Сиракуза, Катания, Таормина
  • водач от агенцията
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата
  • Допълнителни мероприятия:
  • екскурзията с ферибот до остров Малта - 115 EUR при мин. 10 туристи, която включва организиран трансфер с автобус до/от Поцало, фериботен билет Поцало – Ла Валета – Поцало и пешеходна обиколка на Валета с местен екскурзовод на български език /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/
  • екскурзия „Бароковата Сицилия“ – 35 EUR при мин. 10 туристи, която включва трансфер с автобус, пешеходна обиколка на Модика и Рагуза с водача на групата /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/.
Други:
    Доплащане за мед. застраховка за туристи над 65 г. - 10 лв., над 75 г. – 20 лв.
    Доплащане за чекиран багаж до 20 кг –~23 EUR в двете посоки /доплащането ще бъде актуализирано към момента на прибавянето на багажа, препоръчително е да бъде направено при сключване на договора/. По желание доплащане и за избор на места, тъй като настаняването в самолета е на случаен принцип
    единична стая 295 лв.
    при недостигнат мин.брой от 30 туристи и при записани не по – малко от 25 тур. – 55 лв.
    градска такса в хотелите в Италия ~1.50 -2 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепция).
    повишение на горивни и транспортни разходи - 50 лв.
    Начин на плащане депозит-300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване
    Отстъпка за редовни клиенти 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
    Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 150 лв.
    дете до 12 год. с един възрастен в двойна стая – 50 лв.
    3-ти възрастен на допълнително легло - 20 лв.


Оферта № Е12104



Powered by webdesign